- Kategorie
-
Nóż Zepter Professional - Nóż Szefa Kuchni
Nóż Szefa Kuchni Zepter Professional z szerokim, 20 centymetrowym ostrzem ze stali razor-sharp
Wysyłka w ciągu | 24 godzin |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | 3 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamów telefonicznie: 692 288 005
Nóż Szefa Kuchni Zepter Professional
Ostre i precyzyjne noże powinny znaleźć się w każdej kuchni. Wysokiej jakości noże ułatwiają i przyspieszają przygotowywanie składników spożywczych nie uszkadzając ich struktury.
Kolekcja noży Zepter Professional to linia ostrych, doskonale wyważonych noży kuchennych z charakterystycznymi uchwytami w różnych kolorach. Zróżnicowana kolorystyka zastosowana została tutaj nie bez powodu.
Każdy nóż przeznaczony jest do innych zastosowań, a dzięki kolorowym uchwytom nawet osoby mniej doświadczone w kwestii gotowania błyskawicznie wybiorą właściwy nóż do konkretnego produktu.
Producentem noży z linii Professional jest uznana marka Felix Solingen zajmująca się produkcją noży od 1790 roku.
Nóż Szefa Kuchni posiada przeciwbakteryjną rękojeść w kolorze czerwonym, a jego 20 centymetrowe ostrze wykonano z wysokiej jakości stali molibdenowo-wanadowej.
Jest to rodzaj stali nie pochłaniającej zapachów.
Satynowa powierzchnia ostrza sprawia, że żywność nie przywiera podczas cięcia.
Czerwony nóż Szefa Kuchni z kolekcji Zepter Professional charakteryzujący się gładkim, szerokim i długim ostrzem to nóż do wielu zastosowań w kuchni. Świetnie sprawdza się do krojenia ryb i mięsa, ale też do siekania ziół oraz krojenia warzyw. Nóż Szefa Kuchni dzięki swojej uniwersalności powinien znaleźć się w każdej kuchni.
Noże z linii Professional wyróżnia wysoka odporność na korozję, a różne kolory rękojeści odpowiadają konkretnym zastosowaniom w kuchni.
Aby utrzymać noże w doskonałym stanie rekomendujemy regularne używanie profesjonalnych ostrzałek firmy Zepter.
Informacje dodatkowe:
Nazwa: Nóż Szefa Kuchni
Symbol produktu: KP-013
Linia produktów: Zepter Professional
Producent: Felix Solingen GmbH
Miejsce produkcji: Niemcy
Przeznaczenie: sugerowanie zastosowanie mięso
Ostrze: Razor-sharp
Zgodność ze Standardami Bezpieczeństwa Żywności - HACP
Długość ostrza: 20 centymetrów
Materiał: Stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa
Czyszczenie i pielęgnacja: Zalecane mycie ręczne, po umyciu wysuszyć suchą szmatką
Mycie w zmywarce: Niezalecane
Certyfikaty/Deklaracje zgodności:
Deklaracja zgodności z Dyrektywą: 1935/2004 potwierdzająca, że użyte materiały i wyroby są przeznaczone do kontaktu z żywnością, są bezpieczne dla zdrowia i trakcie użytkowania nie uwalniają szkodliwych dla zdrowia substancji.